fbpx
Backup office 365

Backup van Office 365

Steeds meer bedrijven gaan over op Office365.  Logisch want een eigen mail omgeving is bijna niet te onderhouden en u kan snel een medewerker vinden die met de Office producten kan werken.  Maar denk ook na over het opzetten van een backup procedure, u kan en mag er NIET vanuit gaan dat de Cloud oplossing ook dat voor u oppakt.  Het is en blijft uw eigen verantwoordelijkheid.  Een goede Office 365 backup omgeving geeft continuïteit aan uw onderneming.

Wat is de situatie nu?  Kan u nu dat emailtje terug halen dat u of een van uw medewerkers drie weken geleden heeft  verwijderd?  Een menselijke fout is snel gemaakt dus een email, contact of agenda item is zo maar opeens verwijderd.  Of als een cyber crimineel toegang heeft verkregen tot uw Office 365 omgeving en alles verwijderd of versleuteld?  Wat is dan het resultaat?  Het kan de continuïteit van uw onderneming zwaar op de proef stellen.  Een zeer ongewenste situatie voor u, uw gezin, uw medewerkers, leverancier en, uw klanten.

In een onderzoek is naar voren gekomen dat 80% van de MKB’rs met minder dan 20 werkplekken en die Office 365 gebruiken maken geen backup van hun email, contacten of Onedrive!!!  Heeft uw organisatie een plan klaar liggen om hiermee om te gaan?  Het is uw eigen verantwoordelijkheid ook vanuit de AVG wetgeving gezien.

Een goede Office 365 backup omgeving geeft continuïteit aan uw onderneming. AutomateX denkt graag mee om dit in een integrale oplossing mee te nemen zodat u hierin ook meteen voldoet aan de AVG wetgeving.  Dat doen we op  de meest kosten efficiënte manier die er is.

Deel deze blog post!