fbpx
Backup office 365

O365 en geen Backup???

80% van de MKB’rs met minder dan 20 werkplekken die Office 365 gebruiken maken geen backup van hun email, contacten of Onedrive!!!  O365 en geen backup, wat zijn de gevolgen?

Het is een misvatting te denken dat als uw onderneming Office 365 gebruikt van Microsoft, of Gsuite van Google, dat Microsoft voor u backups maakt.  Microsoft maakt één backup per dag van alles.  Dus als u na een week één email terug wilt kunt u kiezen: alles terug of niets.  De backup die Microsoft maakt is eigenlijk alleen voor eigen gebruik.  U als de eindgebruiker kan daar gebruik van maken met meestal lange wachttijden en dus alles of niets.

Welke scenarios zijn er te bedenken waar u gebruik zo willen maken van een goed opgezette backup?

  1. Een medewerker verwijderd onbedoeld informatie (email, contacten, afspraken, onedrive documenten, etc)
  2. Of informatie wordt door een medewerker verwijderd welke bij nader inzicht toch niet verwijderd had mogen worden
  3. Een boefje breekt in op uw Office 365 en versleuteld of verwijderd alle informatie

Een goede backup strategie zorgt ervoor dat u in geval van bovenstaande calamiteiten uw gegevens terug kan krijgen, in zijn geheel of een gedeelte.  Ondernemingen gebruiken Office 365 steeds intensiever en soms is (een deel van) de bedrijfsvoering er ook van afhankelijk.  Het mmissen van Office 365 data kan dus de continuïteit van uw onderneming in gevaar brengen.

Heeft uw organisatie een plan klaar liggen om hiermee om te gaan?  Het is namelijk ten alle tijden uw eigen verantwoordelijkheid, ook vanuit de AVG wetgeving gezien.

Wilt u een vrijblijvend gesprek hierover neem dan contact op voor een afspraak .

Deel deze blog post!