fbpx
Backup office 365

Alarmerendere cijfers over backup van O365

Data opgeslagen in de Cloud is voor ondernemers een lastig vraagstuk. Wie doet wat, wie heeft welke verantwoordelijkheid. AutomateX helpt hier graag in.

In 2015 hadden 1 op de drie MKB’rs die gebruik maakten van Office 365 data-verlies incidenten.  En dan te bedenken dat het aantal SaaS gebruikers sinds 2015 best is gegroeid.  De verhoudingen:
• +/- 70% on- of bewust verwijderd of overschreven;
• +/- 10% sluiten accounts zonder data veilig te stellen;
• +/- 10%+ door hackers;
• +/- 10%+of andere software (bv Ransomware).

Het is de de mens, de gebruiker die de meeste Office 365 data-verlies incidenten veroorzaakt. En naast de gebruikers een leer- en bewustwording traject te geven en andere incidenten proberen te voorkomen, is er als bedrijf eigenlijk maar één manier om zich hier tegen te wapenen: BACKUP.  Als je als organisatie gebruikt maakt van de Office 365 E3 licentie of daarboven, geeft Microsoft een aantal interne mogelijkheden door (verlengde) retentie regels om de data.  Maar voor de “gewone zakelijke O365 abonnement is zelf backups maken eigenlijk de remedie.

“Maar ik gebruik een SaaS oplossing, dan is dat toch geregeld?”

Dat is dus niet het geval.  Microsoft maakt alleen een complete backup voor eigen gebruik en doet dit 2 maal per etmaal met een retentie van twee weken.  Dus is alleen een complete restore mogelijk waardoor alle data van de backup tot en met het moment van terugzetten vernietigd wordt.  En dan niet alleen van één gebruiker, maar van het hele bedrijf!  Dat moet toch anders kunnen?

Wij hebben gezien dat kleinere ondernemingen nog wel eens gebruik maken van de “Recycle bin”.  Maar een bedrijfszekere oplossing is dat zeker niet want hadden we niet gezien dat 70% van de verdwenen data door eindgebruikers vernietigd was?  De enige goede backup is een goed beheerde en geautomatiseerde backup.  Dan zit u dus bij AutomateX goed.

De oplossing

AutomateX levert een goede en betaalbare oplossing om Office 365 data-verlies incidenten tegen te gaan.  Met onze producten neemt u de verantwoordelijkheid over de bedrijfsgegevens van uw onderneming.  En dat bent u ook wettelijk verplicht (AVG)!  Vanuit “DoITogether” leveren wij deze dienst aan allerlei ondernemingen evenals dat deze dienst standaard onderdeel is in ons “Uw Eigen IT Afdeling“.

Voor meer informatie, neem contact op met AutomateX.  Wij staan namelijk met ons hoofd in de wolken, maar met onze voeten op de grond.

Deel deze blog post!