fbpx
omzet groei strategie

”400% toename?!?!? Wow daar droom ik van!”

Ziet u ze ook? De berichtjes dat een kind aan zijn moeder aangeeft een ander telefoon nummer te hebben en vraagt  om “nu even x duizend euro’s over te maken”.  Net als een bank nooit via de email pin codes zal vragen, lijkt het mij dat een kind dat niet op deze manier doet. En een telefoontje (naar het originele nummer) is ook zo gedaan. Niet alleen dat de mogelijkheid er is voor de mensen die via criminaliteit geld willen verdienen, maar ook (of zeker) het even goed door denken wat er aan de hand is, help ervoor om uit in dit soort vallen te blijven.

Een andere technische oplossing, is het gaan gebruiken van 2FA (Twee Factor Autorisatie) hetgeen iets toevoegt aan de gebruikersnaam/wachtwoord.  U als eigenaar van gebruikersnaam/wachtwoord moet met een door u aangewezen apparaat (meestal het mobieltje) nog een extra handeling doen.  Dus, iemand die middels inbraak, of koop op het Darkweb aan uw gebruikersnaam/wachtwoord is gekomen, moet dat ook nog eens uw telefoon in bezit hebben.  Die kans is al een stuk kleiner en dus verhoogt dit uw digitale veiligheid enorm.  Let op, 2FA is niet de heilige graal, het voegt een extra laagje toe.

In 2020 zijn nu al 400% meer WhatsApp account overnames dat vorig jaar… 400%!  Er is een truc waarmee criminelen toegang kunnen krijgen tot een WhatsApp account.  En laat dat dan net het account zijn van uw, uw beste vriend, een zakenpartner… Dat willen ze in ieder geval dat u dat denkt en ze smeken om direct geld over te maken want ze zitten in nood!!!  Als u dit leest denkt u wellicht, dat gaat mij niet overkomen.  Hoe kunt u dit te allen tijde voorkomen?

Bel nooit dat zogenaamde nieuwe nummer!  Probeer op een andere manier betreffende persoon te bereiken.  Als het iemand is die zo dichtbij staat, is er vast een andere weg om betreffende persoon te bereiken.  En om zelf niet slachtoffer te worden van account overname (en dit geldt dus niet alleen voor WhatsApp!), schakel 2FA in!!  WhatsApp, Facebook, Office 265, iCloud… allemaal omgevingen die tweetrapsverificatie ondersteunen. Gebruik het!

Deel deze blog post!