fbpx
schaatsen

“Als je geen ijs hebt, kan je niet schaatsen”

Als je niet weet wat er op het Darkweb speelt, wat er “te halen” is, kan je je er ook niet tegen wapenen.

Hoe fijn is het een bericht in de inbox te ontvangen met de melding dat een email adres uit de onderneming, of een privé email adres van één van de medewerkers in een lijst is gevonden met het wachtwoord?  Stel dat het wachtwoord ook op andere plekken wordt gebruikt?  Dan is er maar één actie: het wachtwoord veranderen op alle websites waar de combinatie account en wachtwoord is gebruikt.  En dan tegen de tijd dat betreffende combinatie daadwerkelijk ingezet gaat worden door de boefjes, is de kans groot dat die combinatie niet meer werkt en staat de de koper met een kat in de zak.

Op het Darkweb worden ook identiteiten verhandeld of creditcards die verkregen zijn middels een scam, via een geslaagde phishing email of van een gekraakte website (webwinkel bv).  Er zijn meer dan voldoende van dat soort inbraak meldingen geweest in het nieuws.  Dus een boodschap in de inbox ontvangen wanneer betreffende informatie is gevonden, voorkomt de grote impact van een Identiteitsdiefstal.  En zo houden we het ijslaagje zo dun dat de boefjes hun schaatsen niet op uw vijver kunnen onderbinden. Voor even dan in ieder geval want het heeft zich bewezen dat het een vicieuze cirkel is.

Darkweb monitoring is naar onze mening een belangrijk onderdeel in de beveiliging.  AutomateX kan u daarin voorzien met onze dienst DarkScan.

Pas goed op uw digitale eigendommen!

Deel deze blog post!