fbpx
Wachtwoorden gevonden op Dark Web

Wachtwoord gevonden op IP adres

Ook IP adressen met inlogcodes zijn te vinden in Darkweb. Minder vaak, maar het komt voor. Dat zijn toch vaak belangrijke netwerk componenten waarvan je niet wilt dat deze gegevens bekend zijn. Maar vandaag was het raak!

Vorige week hadden we er één… Bij een klant was een wachtwoord gevonden van core switch, met onze DarkScan!  Gebeurd niet vaak, meestal zijn het wachtwoorden van medewerkers of andere persoonlijke gegevens.

Maar onze DarkScan zoekt ook op het IP adres van onze klanten.  Deze was dus raak!  Klant blij, en wij ook.  Klant heeft meteen wachtwoord aangepast [edit 20210218] Dat wachtwoord bleek ook nog op een ander apparaat gebruikt te zijn.

75% van de succesvolle digitale inbraken komen voort uit gelekte wachtwoorden.  Hoe snel wilt u het opgelost hebben?

Wilt u weten wat Darkscan voor uw onderneming kan betekenen?  U kunt een afspraak inplannen in mijn agenda, beantwoord ik graag uw vragen.

Deel deze blog post!