fbpx
gameconsoles-1050x420

Aanzienlijke verhoging aandacht Nederlandse inbraken

Nederland stijgt met stip op plak 5 waar het in 2020 nog niet in de top 10 stond.

Vanuit onze DarkScan krijgen wij wekelijks een top 10 te zien van gelukte digitale inbraken in de wereld.  Een trend die we daarin zien is dat Nederland hierin steeds vaker voorkomt.  Waar Nederland in 2020 niet in de top 10 zat, is in 2021 plek 5 voor Nederland.

De inbraak bij Manutan (het oude Overtoom), de inbraak bij Ticketcounter met 1.5 tot 1.8 miljoen buitgemaakte klantgegevens, de NWO (Nederlands Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek) en Eneco in de eerste twee maanden van het jaar is bijna gelijk aan 6 maanden in heel 2020.

Maar uw medewerkers gebruiken niet alleen Nederlandse deel van internet.  Dus inlog gegevens kunnen van de hele wereld komen als USA (toploper in geslaagde inbraken), Frankrijk, België, Canada om er maar een paar te roepen.  Het is goed op te letten op uw email.
Als u nu ongevraagd een email krijgt van Ticketcounter met een linkje om per direct uw wachtwoord te wijzigen, is het niet slim om dat via dat specifieke linkje te doen.  Voor de zekerheid ga dan zelf naar Ticketcounter.nl, log in en wijzig dan uw wachtwoord.

Meer weten over informatie die wij met onze DarkScan kunnen verzamelen uit alle informatie die daar vrij beschikbaar is?  Plan een 15 minuten gesprek in direct in mijn agenda:

Deel deze blog post!