fbpx
nummer-4

Ransomware binnenstebuiten – Part-4/10

Achter de schermen: de impact.

De effecten van Ransomware op een organisatie kunnen sterk variëren naarmate herstel mogelijk is.  Denk in de range van kleine onderbrekingen in de dienstverlening tot een volledige uitschakeling van de onderneming.  De effecten zwakken af naarmate een onderneming een hoge cyber veerkracht heeft met een sterke incident response planning.  Helaas heeft  minder dan de helft van alle bedrijven een responsplan voor Cyber incidenten klaar om in actie te komen in het geval van een Cyber aanval.  Voor bedrijven die niet klaar zijn om problemen aan te pakken, is de kans aanzienlijk hoger dat de impact catastrofaal zal zijn.

De top 3:

  1. Bedrijven die door Ransomware werden getroffen, verloren gemiddeld zes werkdagen.
  2. Naar schatting 37% van de bedrijven had te maken met downtime die een week of langer duurde.
  3. Ongeveer 60% van de bedrijven die het slachtoffer worden van een cyberaanval zoals Ransomware gaan failliet.

Denk wat de gevolgen zijn van een fysieke inbraak, in uw huis.  De inbrekers ontvreemden belangrijke items en maken er een grote rotzooi van.  Het zal enige tijd duren voordat u zich weer veilig voelt.  Zo is het ook met een digitale inbraak.  Erger eigenlijk want hoe weet iemand zeker dat een digitale inbreker ook echt weg is?  Welke garantie heeft u?   Dat geldt ook voor een digitale gijzeling; Ransomware.  

Even de olifant benoemen: U bent de ondernemer.  U heeft een eigen gezin.  Uw medewerkers zijn afhankelijk van uw onderneming, zoals ook hun gezinnen.  Dat geldt ook voor uw leveranciers en afnemers.  Een succesvolle Ransomware situatie heeft op al deze mensen invloed.  Daar waar één onderneming moet stoppen, zullen anderen meegenomen worden.  Het stoppen van de onderneming gaat dan ook niet geleidelijk maar heel snel.  De mensen en bedrijven om een onderneming heen zullen proberen loyaal te blijven, maar er komt een moment dat dat stopt.

Met een hoge cyber veerkracht (planning, backup, testen) is de voortgang van de onderneming veel beter bestand tegen een dergelijk aanval.  

Heeft u vragen hoe om te gaan met Cyber Crime?  Of met Ransomware specifiek?  Neem dan vrijblijvend contact met ons op via de contact pagina van onze website.  Direct bellen kan ook door vanuit uw mobiel hier te klikken.

Deel deze blog post!