fbpx
Plofkraak-NIS2

Plofkraken, NIS2 en Kleinbedrijf?

Door ingesprek te gaan en elkaar te vragen wat de ander bezighoud, krijg je met regelmaat een kadootje. Zo ook vanmorgen met Jacob en het gesprek uitkwam op de relatie van Pofkraken, NIS2 en het kleinbedrijf. Kennis die wij beide hebben en met elkaar kunnen delen.

Zo af en toe kom ik bij het winkelen Jacob tegen. Jacob heeft een verleden van een eigen onderneming (kleinbedrijf) en geniet nu van rust, regelmaat, zijn kinderen en de andere hobby’s en bezigheden. Jacob en ik, als we elkaar tegenkomen, maken altijd graag even een kletspraatje over van alles. Zo ook heden morgen. 

Hoe gaan de zaken, nog spannende dingen meegemaakt, hoe gaat het met die en die. Ik vertel hem wat ons zo de afgelopen tijd heeft beziggehouden. En als ik hem op de hoogte breng van NIS2 en wat voor een effect dat zal hebben, zegt Jacob direct: “Dat is net als die plofkraken die vorige week in het nieuws waren.” Hij vervolgt: “Omdat in Nederland de geldautomaten veel beter beveiligd zijn dan in Duitsland, gaan de Nederlandse bendes naar Duitsland. En omdat Jacob op een iets respectabelere leeftijd is kon hij zich herinneren dat: “Net als vroeger de Italianen helemaal naar Nederland reden om hier banken te gaan overvallen. Waren echter ook veel beter beveiligd dan in Italië, dus gingen ze naar het volgende land.” 

En dat is precies wat er moet gebeuren, zorgen dat je beter beveiligd bent. Jacob kon zich nog van vorige gesprekken herinneren dat: ”..fysiek die criminelen niet in de rij voor je deur staan om in te breken. Dat is digitaal zeker wel het verhaal, toch?” En ja, daar heeft hij gelijk in, iedere seconde worden tientallen, wellicht honderden pogingen gedaan om te zien of die voordeur op slot zit, digitaal dan. Want fysiek doen we allemaal de voordeur wel op slot, want we zijn zuinig op onze spullen… Fysiek dan wel te verstaan. Digitaal?  De boefjes slapen nooit, die digitale dan. Is de (digitale) deur van je bedrijf wel op slot?

Neem maar contact met me op, dan kunnen we het daar eens over hebben. Wil je alvast meer lezen over onze visie en missie voor het kleinbedrijf in onze regio? Kijk dan eens naar onze andere blogs.

Fijn weekeinde. 

Deel deze blog post!