fbpx
netwerk apparatuur onderhouden

Onderhoud uw netwerk apparatuur!

PC's moeten onderhouden worden. Maar daar blijft het niet bij. Alle apparatuur dat aan een netwerk is gekoppeld behoeft proactief onderhoud.

Onderzoek wijst uit dat 25% van de geslaagde digitale inbraken voortkomen uit old-school-hacking.  Denk daarbij aan  bugs in software in routers, camera’s en andere aan het netwerk gekoppelde apparaten.  Het periodiek of liever  proactief onderhouden van uw netwerk apparatuur is dus van wezenlijk belang!

Op het internet zijn zogenaamde bot’s en die zijn er in bonafide en malafide smaken.  Iedere boef heeft zijn eigen bot of meerdere.  Een bot kan in luttele seconden zien op welke van de 65000 niveaus er een gaatje is in een internetverbinding.  Dan zal deze proberen te achterhalen welke type apparatuur er aanwezig is en op welk versie firmware (software van een hardware apparaat) ze werken.  En als dat bekend is, heeft de boef wellicht een ingang.

In 2020 zijn naar schatting meer dan 111 miljard programma regels geschreven.  Daar moeten fouten in zitten die misbruikt kunnen worden.  De fabrikanten onderzoeken zelf, of worden daarin ondersteunt, of er fouten/bugs in hun firmware aanwezig is.  Als er iets wordt gevonden zal er een nieuwe versie uitgebracht worden om deze bug te verhelpen.  En dat gebeurd regelmatig dus is het van groot belang om dit met regelmaat te controleren.  

Bij het onderhouden netwerk apparatuur moet ook een ander punt van aandacht zijn.  Namelijk de accounts die gebruikt worden.  Gebruik NOOIT de standaard geleverde gebruiker / wachtwoord combinatie.  Maak als eerste een nieuwe gebruiker aan met admin rechten en geef deze een goed wachtwoord gemaakt met een wachtwoorden generator van een gerenommeerd bedrijf en niet van de eerste de beste die in google search staat.  gebruik minimaal 21 posities en sla het wachtwoord op in een wachtwoorden kluis.  Als dit gedaan is, gooi dan de standaard admin direct weg

Vragen hierover, neem contact met ons op. Wij helpen het (kleinere) MKB juist met dit soort vraagstukken.
(bron: Symantec)

Deel deze blog post!