fbpx
Doen of niet doen

Reputatie van uw onderneming & de associatie met IT veiligheid

Continuïteit

Het bestaan van uw onderneming is sterk afhankelijk van de reputatie van uw onderneming.  Uw IT speelt daar een hele belangrijke rol in, wist u dat?  Vele ondernemers zijn getroffen door de consequenties van het niet op orde hebben van backups.  Backups maken wordt nu iedere dag trouw gedaan en op de juiste manier.  Deze opmerking is mij altijd bijgebleven van een klant die hierdoor getroffen was: “Gelukkig zijn zij die backups maken zonder die ervaring.”  En zo is het ook, totdat…

Er zijn allerlei scenarios te bedenken waarbij de reputatie van uw onderneming op het spel komen te staan.  Bijvoorbeeld slecht of foute leveringen, fout communicerende medewerkers of omdat u niet kan leveren wat de klant besteld had.  Vaak menselijk fouten die over het algemeen te corrigeren zijn.  Maar wat als alle scenario’s zich op hetzelfde moment voordoen?

Catastrofe

De stelling dat ondernemingen niet meer (lang) zonder IT kunnen is wel te staven.  Dus als uw IT uitvalt om welke reden dan ook, komen alle eerder genoemde scenario’s in één moment samen!  Catastrofe!  Dat is dus te voorkomen, maar daarover zo meer.  Hier een paar scenarios waar niet goed opgezette IT u in de steek kan laten:

  1. Fysiek inbraak en diefstal
  2. Gijzeling als gevolg van een digitale inbraak
  3. Digitale inbraak met als resultaat vernietiging van data
  4. Een digitale boef steelt bedrijfsinformatie
  5. Energie storing
  6. Brand
  7. Weers omstandigheden

Backups

Al deze scenarios zijn weer te neutraliseren door één zeer belangrijke IT functie, één functie die de continuïteit van uw onderneming kan redden en die uw reputatie kan redden in een van de hierboven beschreven catastrofes:  backups maken.

Wie bent u?

Nu is mijn vraag aan u: in welke groep wilt u als ondernemer vallen?
Hoe weet u zeker dat u het goed doet, of het goed voor u gedaan wordt?
Bel (085-0410099) of contact ons.
Zet u zich weer vol in op uw bedrijf? Doen wij dat op uw ICT.

Deel deze blog post!