fbpx
Cyberweerbaarheid Scan

Cyber weerbaarheidsscan

Vanuit de overheid wordt er steeds meer aandacht gevraagd van ondernemingen zich actief bezig te houden met Cyber Security.  Dus hier is de Cyber weerbaarheidsscan van de overheid.  Alle onderzoeken tonen namelijk dat vooral het MKB op het vlak van digitale beveiliging achterlopen.  Ook hoort men vak dat het bedrijf een minderwaardigheid complex heeft (“wat moeten een hacker nu met mijn bedrijf?”).

Dat is geheel onterecht, want de boefjes denken helemaal niet zo.  Zij willen snel veel geld verdienen.  En bij het MKB is er geld, weinig beveiliging en er zijn er heel veel.  Digitaal inbreken kan bij tientallen bedrijven tegelijk door één boef.  En als de boef een onderneming op zijn knieën kan krijgen, wordt er vaak gewoon betaald.  Want ze stemmen de hoogte van de bedragen wel af op het MKB.  Als ze eenmaal echt binnen zijn gaan ze eerst onderzoeken welke bedrag een ondernemer net wel kan ophoesten.

Om het MKB te ondersteunen heeft het ministerie van Economische Zaken en Klimaat heeft een scanDeze Cyber weerbaarheidsscan is speciaal gemaakt voor het MKB om de Cyber weerbaarheid  te testen.  Deze test kost 5 minuten om het in te vullen.  Dat is in ieder geval een stap in de goede richting.  Want als een hacker binnen komt is het te laat.  De kans dat uw bedrijf failliet gaat  hierdoor, incluis alle gevolgen voor uw medewerkers, hun families, leveranciers en, uw klanten, is zeer opportuun in dat geval.

De scan is zo gemaakt dat het door de meeste ondernemingen is in te zetten, dus ook op uw onderneming.  Het “lezen” ervan kan enige kennis vergen.  Heeft u dus vragen na het afnemen van deze test, neem gerust vrijblijvend contact met ons op om de test te bespreken.

Deel deze blog post!