fbpx
Kassa Koopje

“ Kassa koopje!! Koop mij! Koop Mij! Nu kan het nog!!!”

Klik niet zomaar op advertenties, tenzij het niet anders kan. Wellicht krijg je meer dan je wilde...

Ieder werk dag hebben wij in deze European Cyber Security maand uitleg gegeven, tools en tips.  En zo aan het einde van de maand staat er een onderwerp op waar de adverteerders minder blij mee zullen zijn.  Tip: klik niet zomaar op advertenties, tenzij het niet anders kan.

Als we onze zoekvriend(-en) gebruiken, zijn de eerste paar regels vaak voor de betalende klanten.  En op Social Media krijgen we met regelmaat aanbiedingen.  Op een nieuwssite staan er om en door de tekst heen advertenties.  De ads bij onze zoekvriend(-en), of die in Social Media zijn ok, zijn wel veilig.  Deze platformen kunnen het zich niet permitteren dat er iets fout gaat en handelen ook zelf alles af.

Maar nieuwssites (in de breedste zin), zij verkopen veelal hun advertentie plekken aan de vrije markt.  En daar kan een partij tussen zitten die onbewust een advertentie voert die besmet is.  Het is ongelofelijk wellicht, maar achter een plaatje van een stroomstrijkijzer, en koptelefoon of een knuffelbeer, kan een stukje foute code zitten die de controle overneemt.  En als er geen Dobermann in uw netwerk zit, kan er onderhuids contact opgenomen met de “Inbreker-op-Afstand” en is uw beveiliging wellicht geschiedenis.

En waar wordt er meestal spullen gekocht?  Juist in huis.  En waren werken uw medewerkers nu?  En waar bent u niet in controle over het niveau van de digitale veiligheid?  Het is heel belangrijk om ervoor te zorgen dat uw medewerkers thuis werken, maar dan wel graag op een veilige manier.  Bijvoorbeeld niet met een privé computer middels een VPN op het bedrijfsnetwerk of wat wij ook tegenkomen, met RDP een zakelijke computer op afstand overnemen zonder extra veiligheidsmaatregelen.  RDP is heel onveilig anders.

Een prettige dag verder.

Deel deze blog post!