fbpx
Oktober "European Cybersecurity Maand"

Oktober “European Cybersecurity Maand”

Oktober is niet alleen de maand om te stoppen met roken.  Het is ook de maand om te stoppen met “niks-doen als het gaat om Cyber Security”.
Oktober is “European Cybersecurity Maand”.

“Als het slot van de voordeur kapot blijkt te zijn, dan koop u toch een nieuwe?”

Het “voordeel” in deze ligt in het feit dat er niet in één dag tientallen, honderden, misschien wel duizenden potentiële dieven even snel komen voelen of uw slot nog wel heel is.  Dat gebeurd wel met de digitale sloten in de onderneming.  Zowel op het fysieke kantoor als wel bij de virtuele “vestigingen” als de Office 365 omgeving en andere Cloud/SaaS oplossingen.
En wat als er een digitale boef binnen is (door bv op fout linkje te klikken)?  Niet ieder huishouden heeft een eigen Dobermann-Squad.  Binnen de digitale muren kan ieder bedrijf zijn eigen afgetrainde Dobermanns krijgen.
Diverse onderzoeken geven aan dat het MKB te weinig focus heeft op de voordelen die veilig ICT biedt.  Door de drempel tegen de boefjes namelijk zo hoog mogelijk te leggen, zal de onderneming er aanzienlijk minder snel last ervan krijgen.  Want als het bedrijf er last van krijgt, dan is “voorkomen beter dan genezen” een hard gelach.  Om te herstellen van een geslaagde aanval is bij een goede BCDR (backup & Disaster Recovery) opzet gemiddeld 16 dagen nodig.  Menig bedrijf zal daar financieel een zware dobber aan hebben en onderzoek toont dat velen zijn er ook niet meer na 6-9 maanden…  Oktober is dus “European Cybersecurity Maand”.
Vanaf vandaag gaan wij dat ondersteunen door dagelijks input te geven.  Interactie is natuurlijk het mooiste, daarin zit de beste kennis overdracht, twee kanten op.  Dus vertel in een privé bericht of hieronder, wat houdt u als ondernemer bezig als u denkt aan de digitale veiligheid van uw bedrijf?
Oh, nog één ding: het is jammer, maar het is elke maand Oktober…

Deel deze blog post!