fbpx
Together Everyone Achieves More

“Ritme is a dancer”

Toen ik aan deze dagelijkse stukjes begon in het kader van de European Cyber Security maand, stroomde ik over van inspiratie en energie. Tussen de bedrijven door schreef ik kern woorden op en vond dat ik lekker op weg was.
Halverwege ging het best opbreken.  De onrust van iedere dag een “verhaaltje” ophoesten is voor een persoon als mijzelf best een opgave.  Taalkundig, lengte zinnen, opbouw verhaal, etc, etc.  Niet mijn ding denk ik, vind ik en nee, ik ben niet aan het vissen.  Dit is ook de laatste keer dat ik dit doe.  Ook al vindt je iets leuk om te doen, is het wel goed voor het bedrijf dat je het zelf doet?
Mijn inspiratie gaat de volgende keer door iemand anders op papier gezet worden.  “Ja maar dan komt de tekst niet meer van jou!”  Daar ben ik het niet mee eens.  Net als dat iemand uit ons team werkzaamheden uitvoert, ben ik ten slotte eind verantwoordelijk voor het resultaat.
Ik kan heel goed aangeven welke boodschap ik wil uitdragen zodat iemand die ervoor geleerd heeft, deze juist op papier weet te zetten.  Binnen het aantal max aan woorden (mijn verhaal is continue te lang voor bijvoorbeeld LinkedIn), juiste opbouw, etc.  Tekst op papier is nu eenmaal anders dan in gesproken woord.  En het moet tegenwoordig binnen drie regels iemand grijpen anders gaat men door.
Goed, waarom deze opbiecht?  Omdat het precies zo is met de automatisering van uw bedrijf.  Functioneel weet ik dat vele ondernemers, en anders hun team, precies weten wat er kan, hoe het werkt, etc.  Er is een proces dat werkt in ieder geval.  Dat zie ik vaak genoeg.  En ja, dat is een heel belangrijk onderdeel natuurlijk.  Maar onder de deken van “het werkt toch?” schuilt een gebied waar bijna alle ondernemers gaten laten zitten.  Gaten zo als die ene factuur die je even achter de hand houdt want het is nu een te grote aanslag op je financiële middelen.  En opeens staat de deurwaarder op de stoep.
En dit is echt vanuit mijn tenen: zoek hulp.  Repareren kost zoveel meer dan voorkomen.  En alles hoeft niet in één keer.  Bel ons of iemand anders, maar neem de stap.  Het is leuk om met computers te frutselen, maar is dat goed voor de onderneming?  Om bij te blijven is echt dagelijkse aandacht nodig, de ontwikkelingen gaan zo snel.  En een ondernemer die dat zelf kan bij houden, daar wil ik dan graag mijn bedrijf mee fuseren.
Door een dagelijks ritme te creëren in het onderhoud van de ICT omgeving gaat het dansen steeds beter, steeds minder problemen en vooral, steeds minder ongelukken.  Want dat ritme wordt ook opgepakt door de mensen in uw TEAM:
Together Everyone Achieves More.

Deel deze blog post!