fbpx
vele lagen versus een laag

Dikke trui of vier t-shirts in de kou?

Als je naar buiten gaat en het is koud, guur weer, wat kreeg je vroeger dan voor advies?  Om even snel een boodschap te gaan doen, dikke trui, dikke jas en dan komt het goed.  Maar als je de hele dag buiten blijft, af en toe naar binnen voor een kop koffie?  Laagjes, toch?  Liever drie of vier T-shirts dan één dikke trui; beter drie dunne sokken dan één paar geitenwollen sokken.
Zo is het ook met computers en alles erom heen.  Vergeet dan vooral de medewerkers niet: 75% van de succesvolle digitale inbraken komen doordat een medewerker, vaak onbewust, de sleutel van de kluis (weg) geeft.  Een cultuur van beveiliging bouw je niet in één dag, daar is onder andere goede training voor nodig.  En natuurlijk goede beveiliging van de  inloggegevens, wachtwoorden, paspoorten, ID-kaarten… zelfs gewoon een voornaam en een achternaam kan voldoende zijn voor een geslaagde inbraak.  Dat is te voorkomen. Hoe?
Maak een afspraak voor een 15 minuten gesprek om te praten over Darkscan.

Deel deze blog post!