fbpx
Lekkende auto

Hoelang blijft u doorrijden met een lekkende auto?

Als uw auto een vloeistof lekt, wacht u dan ook gemiddeld 100 dagen voordat u dat laat repareren?  Of als de douche kraan continue water lekt?  In tegenstelling tot wat goed is voor de IT-beveiliging van uw onderneming, blijkt uit onderzoek dat patches (software reparaties) binnen het MKB gemiddeld pas tussen de 60 en 150 dagen worden geïnstalleerd (MTTP – mean time to patch).  Dus een onderneming heeft de sleutel van de achterdeur, maar doet de deur pas na 60 tot 150 dagen eens een keer op slot.  Geen wonder dat er veel digitale inbraken zijn!

Dat geldt ook voor accounts, wachtwoorden en andere Persoonlijk Identificeerbare Informatie (PII) als bankgegevens, creditcard- of paspoort informatie.  Deze liggen in de digitale wereld op straat, ook van uw onderneming, uw medewerkers en uw zakenpartners.  Uw medewerkers maken accounts op websites van derden.  Cyber criminelen stelen deze accounts, wachtwoorden en vaak nog meer informatie van websites waarover u geen control heeft.  Deze gegevens komen op Darkweb, de digitale onderwereld.  Zolang u daar niks aan doet, is deze data waardevol voor de boefjes; zij gebruiken deze informatie om digitaal in te breken.

Met Darkweb monitoring van DarkScan wordt alle informatie die op straat ligt gevonden.  U krijgt binnen 24 uur een notificatie met alle beschikbare informatie.  Laten we zeggen dat binnen 48 uur dezelfde informatie compleet waardeloos is geworden als u er direct actie op neemt.  Dat is nog sneller dan u bij de garage uw auto kan laten maken, of een loodgieter uw lekkende kraan.

Meer weten over wat Darkweb monitoring van DarkScan kan betekenen voor uw onderneming?  Vul ons contact formulier in, bel ons of boek direct een afspraak in onze agenda.

Deel deze blog post!