fbpx
Alle data kwijt

En zo ben je opeens jaren foto’s kwijt.

Zakelijk en privé hebben wij zeer waardevolle zaken gedigitaliseerd.  Uw zakelijke afspraken, e-mails en andere belangrijke documenten.  Of uw familie foto albums en andere familie documenten.  Zo kreeg ik afgelopen week het verzoek om naar een NAS te kijken die al een lange tijd non actief in een kast stond en het niet meer deed.  Zonder een backup disaster recovery heeft dat helemaal geen kans.  De korte versie is dus: het is niet gelukt.  Het advies: laat u goed adviseren!

Als u mijn filmpje hebt gezien van een paar maanden geleden was dit een ervaring van mijzelf vele jaren geleden.
Gegevens die er op stonden: jaren privé foto’s verminkt of weg en zo ook op deze NAS.

Een NAS in een winkel kopen waarin al x aantal schijven uit de fabriek geplaatst zijn lijkt heel mooie en solide oplossing.  Ook lekker makkelijk: aansluiten en gebruiken maar.  Maar over een paar jaar kan dat een bommetje zijn omdat de samenstelling niet goed in balans is.  Of u de NAS nu gebruikt voor zakelijke- of privé doeleinden.

Een goed advies krijgt u alleen van mensen met kennis en ervaring.  Bent u een heel stuk zekerder dat u op een dag niet opeens al uw bedrijfsgegevens kwijt bent.

Oh, enne: BACKUPS MAKEN!!!!

Deel deze blog post!