fbpx
Stay Home Stay Safe

Voordelen van thuiswerken, gaat de onderneming hiermee door?

U en uw medewerkers willen meegaan, jullie zien de voordelen want één ding heeft COVID bewezen; het kan.  Als onderneming komt er wellicht een verschuiving in beleid en de medewerkers willen thuiswerken eigenlijk niet meer helemaal terugdraaien.  Wat dan extra aandacht behoeft, de veiligheid van de onderneming.  Staat dat wel op de radar?

Nu met Corona hebben we het thuiswerken echt omarmd. Misschien niet blijvend voor iedere rol, maar er zal aanzienlijk meer buiten de kantoren gewerkt gaan worden.  Maar op welke computer gebeurd dat?  Krijgt iedereen een laptop van de zaak?  Gaat de PC van kantoor naar huis?  En hoe gaan ze dan met de systemen werken?  Hoe worden de thuiswerkers gefaciliteerd om vanuit huis te werken met de digitale eigendommen van de zaak?  Wat is de optimale mix van beschikbaarheid en toegang tot met veiligheid en continuïteit?

Thuiswerken vergt een aanpassing van de digitale beveiliging. Niet alleen de computers op de zaak en het zakelijke netwerk moet goed beveiligd zijn.  Maar ook de computers die op afstand toegang krijgen.  Denk ook aan wachtwoorden en 2FA.  Dat is niet meer centraal maar moet gedistribueerd opgezet worden.  Het vereist aanpassing van de procedures die de onderneming gewoon is.  Door op afstand toegang te geven aan de bedrijfsinformatie, moet de mindset van iedereen (…) aangepast.
Wij hebben daar een hele duidelijke visie op,  Nieuwsgierig?  Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Deel deze blog post!