fbpx
Meditatie en IT Beheer

Meditatie en IT Beheer

Mediteren, wel eens gedaan?
Of schrikt het woord meteen af?
Ziet u de relatie tussen IT beheer en Meditatie?

Mijn moeder heeft mij veel meegegeven, waaronder het mediteren.  In een fractie van het moment kan ik rust maken in mijn hoofd, dat stretchen om vervolgens een focus te maken op wat voor mij ligt.  Dat helpt mij dagelijks.

Toen ik in één van mijn eerste werkomgevingen veel in het datacenter was, kon ik daar oprecht van genieten.  Al die ritmische geluiden van de S36, S38, de AS400 en het mainframe. Hun printers en schijven…. Een heerlijke omgeving om je hersens aan over te geven en een super focus te hebben op je werk. Vandaag is het #worldmeditationday vandaar dat ik hier even bij stil wil staan.

Meditatie heeft nog steeds een zweem van zweverigheid.  Maar het is niets minder dan dat.  Het is jezelf gecontroleerd alle ruimte geven in je hoofd afwisselend met je geest een moment van absolute rust gunnen.  Dat is één van “de” want er zijn vele manieren en technieken.

Voor een ondernemer zonder affiniteit met (iedere vorm van) van IT lijkt het mij hetzelfde alsof ik geen meditatie technieken beheers.  Er is een manier van “ermee werken”, maar die rust en vloeiend denken en doen blijft dan meestal buiten bereik.

Klanten die voorheen zelf de IT zaken deden hebben datzelfde. De rust wetende dat wij hun IT afdeling zijn en met hun mee denken en – werken.  Geen ad-hoc werkzaamheden, geen materie moeten uitdiepen die niks met je passie te maken heeft en de veiligheid voelen dat er mensen voor je werken die er verstand van hebben.  En deze ondernemers  weten dan dat ze nooit meer terug willen.  Net als het beginnen met mediteren, is het een stap om de IT van je onderneming uit handen te geven.  Daarom worden wij de IT afdeling van uw onderneming. Dan geeft u het juist ín handen van.

Als ik niet de Moeder had gehad die ik heb gehad, had ik wellicht nooit leren mediteren.  Dat kan ik mij nu niet voorstellen!  Bent u ook klaar voor de ervaring van rust en ruimte door proactief IT beheer?  Laten we daar eens over praten en maak een afspraak direct in mijn agenda.

Ik wens u een paar momenten stilte in uw hoofd en een onbezorgde IT beleving.

Deel deze blog post!