fbpx

DarkScan

Uw Informant In Darkweb

Wat U moet weten over DarkScan.

Informatie van uw onderneming ligt voor het oprapen “op straat” in de digitale onderwereld, Darkweb.

DarkScan doorzoekt proactief en 24/7 het Darkweb als uw informant naar informatie gerelateerd aan uw onderneming.  Alle informatie dat op straat ligt wordt doorzocht.  U krijgt met DarkScan inzage in gecompromitteerde gegevens waarmee criminele acties uitgevoerd kunnen worden tegen uw onderneming. 

De Politie gebruik informanten in de fysieke onderwereld om vooraf al informatie te krijgen van ophanden zijnde acties.  Als de Politie dat vooraf weet, kunnen er gerichte maatregelen genomen worden om het gevaar te neutraliseren.  DarkScan doet precies dat op Darkweb.  

Maar DarkScan stopt niet bij uw onderneming!  Als uw informant op Darkweb zoekt DarkScan ook naar gecompromitteerde informatie van uw partners in uw Supply Chain (*).  Samen werken is ook op elkaar letten, samen de veiligheid verhogen.  Zie het als de buurt ‘Whats App” tegen inbrekers.  Supply Chain security is een sterkmiddel om ketenverantwoordelijkheid uit te dragen.

Alles dat op Darkweb gebeurd is gewoon een bedrijfsmodel: snel veel geld verdienen ten koste van iemand anders.  En dat model gaan we natuurlijk niet in stand houden door te betalen. Er wordt nooit voor informatie betaald. 

Alle locaties waarin gezocht wordt, zijn voor iedereen vrij beschikbaar.  Maar de informatie die vrij beschikbaar is, kan dus door iedereen gevonden worden (als je weet waar je moet zoeken)! 

DarkScan als uw informant op Darkweb, helpt u de waarde van uw informatie op Darkweb waardeloos te maken.

(*)  u krijgt geen wachtwoorden of PII informatie te zien

DarkScan zoekt voor u naar:

Inloggegevens (huidige & oude) medewerkers

Inloggegevens (netwerk-) apparatuur

Rogue Medewerkers (zijn er wel maar bestaan niet)

PII (Persoonlijk Identificeerbare Informatie)

Informatie in uw Supply Chain

en veel meer.

Wat kan DarkScan vinden?

Inloggegevens

Inloggegevens van uw medewerkers of van uw (netwerk-) apparatuur liggen voor …

 

Persoonlijke Informatie

Identiteitsfraude is een zeer ingrijpende gebeurtenis. Naast dat het op …

Supply Chain Security

Uw onderneming staat in contact met uw leveranciers, contractors en ….

DarkScan Testimonials

Anoniem
Anoniem
Lees verder
Inloggegevens van een oud medewerker.

"In de lijst stond een ex-medewerker met een financiële rol. Het wachtwoord kwam mij zeer bekend voor. Het gaf toegang tot een financieel SaaS systeem met aanzienlijke kredietlijnen. Wij hebben hierop en dat wachtwoord gewijzigd en direct ook onze aanname- en exit procedures aangepast."
Anoniem
Anoniem
Lees verder
Het wachtwoord van een switch op een flex-locatie.

"Wat wij nog niet eerder onder ogen hadden gekregen, het IP adres van een flex-locatie met een wachtwoord. Het koste wel wat onderzoek, maar het bleek een switch te zijn die tijdelijk geplaatst was en niet in ons SDN beheer zat/kon. Het vervangen "komt nog wel een keer als we daar toch naar toe moeten" stond in het support ticket. Wel, dat was meteen nog diezelfde dag!"
Anoniem
Anoniem
Lees verder
Medewerker en bedrijf gered

"Op een overzicht werd duidelijk dat op een privé adres van één van onze medewerkers gerelateerde bankgegevens bekend waren. We hebben dat direct doorgezet naar deze persoon dat hij alert moest zijn op phishing. Een kleine maand later kregen wij een melding dat hij een sms had ontvangen met al zijn gegevens correct aangegeven. Gelukkig door onze security awareness trainingen en de waarschuwing, had onze medewerker een extra focus. Eén letter verschil in de url zorgde ervoor dat hij niet de fout in ging."
Vorige
Volgende

Wij hebben al veel informatie over DarkScan en wat het kan doen geschreven.  Hier een greep uit onze verzameling van nieuws items.

Wilt u al onze nieuws items eens bekijken, die vindt u hier.

verkleedpartij

Spoofing = verkleedpartijtje

De laatste dagen lees ik verscheidende berichten van mensen/ondernemers die het slachtoffer zijn geworden van spoofing.  Wat is spoofing eigenlijk?   “Iemand doet zich voor als

Lees verder »
We Search In The Dark To Keep Your IDs In The Light

Wat is nu dat Darkweb?

Naar aanleiding van onze 10 delige serie over Ransomware kreeg ik van een aantal volgers vragen over Darkweb.  Alle vragen gecombineerd kwam het hierop neer:

Lees verder »

Inloggegevens van uw medewerkers of van uw (netwerk-) apparatuur liggen voor het oprapen.  Bent u zich dat bewust?

De mens is gewoonweg niet gemaakt om al die (unieke) wachtwoorden te onthouden.  Daarom gebruiken uw medewerkers zakelijke en privé wachtwoorden ook door elkaar, soms met een variatie.  De boefjes verzamelen deze codes door phishing emails en andere technieken.

De inlogcodes worden getest op alle mogelijke manieren om in uw netwerk te komen of een web-omgeving met gegevens die van belang zijn voor uw onderneming.

Maar, als u nu weet welke informatie er  beschikbaar is, heeft u een efficiënte en effectieve manier om dat te neutraliseren en volledig waardeloos te maken.

Identiteitsfraude is een zeer ingrijpende gebeurtenis.  Naast dat het zich in de privé sfeer van uw medewerkers van grote impact is, is uw onderneming hierdoor ook kwetsbaar.

Met deze fraude kan een crimineel zich  voordoen als een van uw medewerkers.  Met alle gevolgen van dien.  Gegevens hebben over paspoort, rijbewijs of credit cards kan inzet zijn voor een zeer gerichte phishing campagne om zo toegang te krijgen tot uw onderneming.

Uw onderneming staat in contact met uw leveranciers, contractors en  dienstverleners.  De beveiliging van deze ondernemingen liggen niet in binnen uw controle. Echter kan DarkScan voor u wel zoeken naar informatie van deze ondernemingen.

Wanneer er in deze zoektocht iets wordt gevonden, kunt u uw partner helpen door ze hier kennis van te geven. Samen werken om Samen veilig te zijn.

Enige dat u niet te zien krijgt zijn de gevonden inlogcodes en de PII (Persoonlijke Identificeerbare Informatie) gegevens.